fbpx

Vijf vreselijke eetgewoonten die gewichtstoename veroorzaken

GFC NIEUWSREDACTIE- Als je worstelt met je gewicht, zijn het misschien niet alleen slechte voedselkeuzes die de schuld zijn. Het is ook hoe je je maaltijden eet.

Kies verstandig wat je op je bord legt, maar leer ook hoe je moet eten op een manier die de verzadigingsvoordelen die je van je dieet krijgt maximaliseert.

Hier zijn vijf gewoonten die schade kunnen aanrichten aan uw best gemaakte plannen voor gewichtsverlies.

Fastfood kopen vanwege drukte

Fastfood kopen, is een veel voorkomende gewoonte die na verloop van tijd kan leiden tot gewichtstoename. Wanneer je haast heb, kies je voeding die je snel kunt verslinden, en ze zijn zelden een gezonde keuze. Het probleem met het eten van fastfood is dat het grote hoeveelheden vet en suiker bevat, die verband houden met obesitas en andere gezondheidsproblemen zoals diabetes en hartaandoeningen.

Eten voor een scherm

Kijk je naar je favoriete televisieprogramma of werk je op de computer terwijl je kauwt? Dergelijke gewoonten kunnen je taille uitbreiden en het plezier dat je krijgt van een maaltijd verminderen. Je zou zelfs je maaltijd kunnen eten zonder het te proeven!

Het gebruikmaken van groter servies

Onderzoek toont aan dat de grootte van het bord of de kom waar je uit eet van invloed kan zijn op hoeveel je eet. Als je op groter servies eet, ziet eten er minder uit op het bord en heb je het gevoel dat je minder eet. Een maaltijd daarentegen lijkt meer op een klein bord, dus je bent tevreden met minder. Als je je calorie-inname wilt verminderen zonder hongergevoelens te lijden, probeer dan je tafel te dekken met kleinere gerechten.

BEKIJK OOK
Mannen zonder eigen woning, auto of geld moeten niet klagen als vrouwen ze afwijzen

Uiteten met anderen

Onderzoeksresultaten suggereren dat mensen meer calorieën consumeren tijdens het dineren met anderen dan wanneer ze alleen eten. Waarom? Als je met anderen eet, focus je je minder op je eten omdat je wordt afgeleid door gesprekken en goede tijden. Bovendien, met sociale evenementen, is de kans groter dat je een calorierijk dessert bestelt of een calorierijke alcoholische drank drinkt. Je hebt misschien het gevoel dat het verwacht of sociaal aanvaardbaar is om meer calorieën te consumeren in restaurants dan thuis.

Voedsel gebruiken als een manier om stress te verlichten

We zijn er allemaal geweest: je bevindt je in een stressvolle situatie en alles wat je wilt is comfortfood. Misschien is het een gigantische kom ijs of een bord friet. Maar hier is het ding: het ‘weg eten’ van je gevoelens zorgt er niet voor dat je je beter voelt! Het kan ook gewichtstoename veroorzaken. Het eten van calorierijk voedsel als je gestrest bent, kan je bloedsuikerspiegel verhogen, de insulineproductie verhogen en je lichaam vertellen om vet op te slaan in plaats van het te verbranden. Dat betekent dat in plaats van af te vallen omdat je gestrest bent over je werk, je misschien begint aan te komen vanwege stress!