fbpx

Veel vrouwen weten niet hoe een zwangerschapstest te gebruiken en doen het verkeerd, beweren experts

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Hoe lang wachten is ideaal wat betreft de accuratesse van een zwangerschapstest? Experts zijn van mening dat vrouwen niet goed op de hoogte zijn van hoe de test werkt.

Dames willen graag zo snel mogelijk weten of ze zwanger zijn, omdat ze mogelijk al symptomen zoals hoofdpijn en misselijkheid ervaren.

Specialisten adviseren echter niet te haasten, daar dit kan zorgen voor een vals negatieve uitslag. Dit houdt in dat je mogelijk later verrast wordt met een positieve.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Cannabisgebruik tijdens zwangerschap van invloed op placenta en kan verdere ontwikkeling kind beïnvloeden

Rond zes dagen na bevruchting komt het zwangerschapshormoon hCG in de urine terecht, dit is waar een zwangerschapstest naar zoekt.

BEKIJK OOK
Mannen die proberen vrouwen te versieren zijn geen smeerlappen maar juist gezond

Gezondheidsautoriteit NHS in het VK zegt dat je vanaf de eerste dag van je afwezige menstruatie mag testen, maar adviseert een week langer te wachten voor een nauwkeuriger resultaat.

Tot slot zou het liefst de ochtendurine moeten worden getest omdat deze geconcentreerder is. Dit is echter geen vereiste.