Smerige restauranthouders in Suriname kunnen rustig hun gang gaan en dweilmop gebruiken om pannen te wassen

INGEZONDEN- De vele smerige restaurants in Suriname hebben al jaren vrij spel. De controlerende autoriteiten geven zo af en toe de indruk dat ze hard optreden tegen deze viezeriken die de volksgezondheid in gevaar brengen.

In werkelijkheid is dat niet zo en lukt het de meeste restauranthouders om er met een lichte waarschuwing mee weg te komen indien ze betrapt worden op het niet naleven van de hygiëneregels.

Zo maken volgens een nicht van mij die in verschillende van deze zaken heeft gewerkt, veel van hen nog steeds gebruik van een vuile dweilmop om de extreem grote pannen schoon te wassen.

U dacht toch niet dat ze een kleine spons gebruiken? Nee, lekker makkelijk, een dweilmop die ook nog wordt toegepast voor het dweilen van de vloer.

Ze wist mij ook te garanderen dat er  frequent ratten en muizen in de keukens op de aanrechten en vloeren rondlopen en aan etenswaren knabbelen.

Ook koks wassen hun handen na toiletgebruik vaak genoeg niet. En er gaat nog veel meer mis op hygiënevlak waardoor keukens van veel restaurants een ware smeerboel zijn.

Het wordt nu eens tijd dat de overheid veel strenger gaat optreden tegen deze eethuisondernemers die de regels constant aan hun laars lappen.

Mij zien ze als klant in ieder geval al jaren niet meer. Het verstandigste is om liever naar nette restaurants te gaan als KFC, Popeyes en soortgelijke.

R. Pinas

Foto ter illustratie.

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]