fbpx

NDP- politici in Suriname die hebben gestolen mogen nooit meer een hoge functie bekleden

INGEZONDEN- Politici van de NDP die zich hebben schuldig gemaakt aan diefstal van staatsgelden mogen nooit meer hoge politieke functies in Suriname bekleden en zich dus ook niet meer verkiesbaar stellen.

Als er diefstal bewezen is, president Santokhi heeft het vaker openlijk beweerd, moeten daaraan levenslange sancties worden verbonden.

Er zou zo snel mogelijk een speciale wet in DNA moeten worden aangenomen die het mogelijk maakt dat zij zich voor de rest van hun leven niet meer verkiesbaar mogen stellen voor een parlementszetel.

Ze mogen ook geen ministerspost, directeurspost, ambassadeursbetrekking of andere hoge ambtelijke positie krijgen.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: VrouwenCollectief maakt zich zorgen over hersenspoeling deel Surinaamse volk

Het is al erg genoeg dat niemand in staat lijkt te zijn de gestolen staatsgelden en bezittingen terug te halen. Nog minder lukt het om deze malversatieschuldigen achter de tralies te krijgen.

Als een arts tijdens zijn functiebeoefening zeer ernstig blundert, is het niet meer dan normaal dat hij of zij het vak niet meer mag beoefenen van de medische tuchtcommissie.

Er worden afhankelijk van de ernst, sancties, soms voor het leven, opgelegd.

Een dergelijke sanctiemethode moet ook gelden voor politici in Suriname die er een potje van hebben gemaakt! Een zwarte lijst!

Wij kunnen gelet op de toestand waarin Suriname nu verkeert, zonder bezwaar concluderen dat de politieke verantwoordelijken in de periode 2010-2020 zeer ernstig hebben gefaald en het land, incluis een groot deel van haar inwoners, in diepe misère heeft gestort.

OOK INTERESSANT
Fietser klemgereden en beroofd door bromfietsers

Levens van veel hardwerkende mensen zijn verwoest en er is nog steeds geen zicht op vooruitgang!

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Wij Surinamers moeten de Hollanders zeer dankbaar zijn, zonder hen waren we nergens

Ook dat zou een reden moeten zijn, los van de diefstallen die zijn gepleegd, om deze mannen en vrouwen voor het leven te schorsen.

Het zou schandalig zijn als dezelfde faalploeg in 2025 weer aan de macht komt en hetzelfde liedje opnieuw begint. Dan zijn alle offers die wij nu brengen voor niets geweest! Dat moet beslist maar op een legale manier voorkomen worden door nu al speciale wetten in DNA aan te nemen.

Op basis van het voeren van wanbeleid en het in gevaar brengen van het welzijn van de bevolking en het plunderen van de staatskist, waarvan er sprake is, zou de wet kunnen worden toegepast.

Het plunderen van onze staatsbezittingen en gelden mag nooit meer gebeuren!

R. Pinas

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]