fbpx

VrouwenCollectief maakt zich zorgen over hersenspoeling deel Surinaamse volk

GFC NIEUWSREDACTIE- Een deel van het Surinaamse volk laat zich makkelijk manipuleren en is erg lichtgelovig.

Dit wordt waarschijnlijk mede veroorzaakt door de laaggeletterdheid, lage opleidingsniveaus en weinig interesse in algemene kennisvergaring van een aantal inwoners van ons land.

Ook het niet willen gebruiken van het gezond verstand en door luiheid gedreven meegaan met de gedachtestroom van praatjesmakers en complotdenkers is mogelijk een bijdragende factor.

Deze conclusie werd dinsdagavond getrokken tijdens een ZOOM- meeting van het KIVC.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Advies van Surinaamse minister Volksgezondheid Ramadhin en artsen liever opvolgen

Het KIVC zegt aan GFC Nieuws, zich ernstige zorgen te maken over het gemak waarmee sommige mensen in Suriname zich laten misleiden door verkeerde informatie op onder meer sociale media.

OOK INTERESSANT
Slimme medewerkster Surinaams eethuis redt zaak van verwoestende brand na vlam in de pan

Het VrouwenCollectief wijst in dit kader met name op de volgens haar dilettantische informatie die wordt verstrekt over prikjes, het virus en alle complottheorieën daaromtrent.

“Het lijkt alsof sommige personen zich erg makkelijk hebben laten hersenspoelen door amateurs die op sociale media onzin verkondigen”.

“Waar wij ons vooral zorgen over maken,  is dat deze personen niet meer open staan om een deskundige uitleg te accepteren”.

“Hun geprogrammeerde opvattingen zijn bijna niet meer buigbaar. Het is het verdoen van energie en tijd om in discussie met hen te gaan. Zij zullen alleen door professionals gedeprogrammeerd kunnen worden”, aldus het Surinaamse VrouwenCollectief.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER