fbpx

Vitamine D-supplementen kunnen het risico op hartaandoeningen verlagen voor mensen met een donkere huid

GFC NIEUWSREDACTIE- Een eenvoudige stap kan miljoenen mensen helpen hun risico op hartaandoeningen te verminderen, volgens nieuw onderzoek: zorg ervoor dat je voldoende vitamine D krijgt.

Het nieuw onderzoek verduidelijkt verbanden tussen huidpigmentatie, vitamine D en indicatoren van cardiovasculaire gezondheid.

In combinatie met bewijs uit eerder onderzoek, suggereert de nieuwe studie dat vitamine D-tekort kan bijdragen aan het hoge aantal hartaandoeningen bij Afro-Amerikanen.

“Meer donker gepigmenteerde personen kunnen een groter risico lopen op vitamine D-tekort, vooral in gebieden met een relatief lage blootstelling aan de zon of een hoge seizoensgebondenheid van blootstelling aan de zon,” zei S. Tony Wolf, PhD, een postdoctoraal fellow aan de Pennsylvania State University en de hoofdauteur van de studie.

BEKIJK OOK
Vrouw die tijdens familiefeest haren van zusje uit haar hoofd trok: ze moest niet roddelen over mijn vriend

“Deze bevindingen kunnen helpen om enkele van de verschillen te verklaren die we zien in het risico op het ontwikkelen van bloedvatdisfunctie, hypertensie en hart- en vaatziekten tussen etnische groepen in de Verenigde Staten.

“Hoewel er veel factoren zijn die bijdragen aan de ontwikkeling van hypertensie en hart- en vaatziekten, kan vitamine D-suppletie een eenvoudige en kosteneffectieve strategie bieden om die ongelijkheden te verminderen.”