Vier personen ingesloten voor slopen machine eigenaar steenslagconcessie

gevangenis cel

GFC NIEUWSREDACTIE- De politie van Houttuin in Wanica (Suriname) heeft op 13 april bij een schrootopkoopbedrijf binnen haar ressort de zes verdachten, Lucinda S., Roberto S., Cleyton J., Ricardo A., Soedesh T. en Amietkoemar T. aangehouden.

Deze verdachten kwamen in beeld toen zij zich naar het bedrijf begaven om gedemonteerde onderdelen van een wheelloader te gaan verkopen, meldt de PR van het Korps Politie Suriname.

De wetsdienaren stelden bij aankomst direct een onderzoek in en bleken de onderdelen afkomstig te zijn van een machine die bij een steenslagconcessie nabij het dorp Powakka in het district Para staat.

Verder kwam naar voren dat de verdachten Lucinda, Roberto, Cleyton en Ricardo de diefstal en vernieling van de onderdelen hebben gepleegd, terwijl de gebroeders Soedesh en Amietkoemar de onderdelen met hun vrachtwagen hebben vervoerd, zonder hiervoor te zijn betaald.

Soedesh en Amietkoemar werden na te zijn voorgeleid en verhoord heengezonden, terwijl de overige verdachten in verzekering zijn gesteld.

OOK INTERESSANT
Lerarenbonden in Suriname eisen gesprek met minister over onderwijskwesties

Het vermoeden bestaat dat deze vier aangehouden verdachten meer op hun kerfstok moeten hebben.

Het verder onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de Recherche van Regio Midden.