Veiligheidsgordels negeren: Doodvonnis op de weg voor kinderen

Autogordel

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Het niet gebruiken van veiligheidsgordels bij kinderen, maar ook volwassenen, in de auto kan leiden tot afschuwelijke en zelfs dodelijke gevolgen, zelfs bij kleine aanrijdingen.

Een vertegenwoordiger van de Geor Hering Foundation waarschuwt via GFC dat ouders in Suriname hun kinderen vaak onnodig in gevaar brengen.

Bij een botsing, zelfs bij lage snelheden, kunnen ongebonden kinderen door de auto worden geslingerd met de kracht van een projectiel.

Het resultaat?  Verwoestende verwondingen en zelfs de dood. Er zijn gevallen waarbij kinderen door de voorruit zijn gesmeten, onherkenbaar verminkt, of intern zijn beschadigd door de enorme kracht van de botsing.

Zelfs als ze overleven, kunnen kinderen ernstig letsel oplopen, zoals gebroken botten, inwendige bloedingen en hersenletsel, waarvan de effecten een leven lang kunnen aanhouden.

Laat u niet misleiden door de gedachte: “Ik rij maar een kort stukje, er zal niets gebeuren.” Statistieken tonen aan dat de meeste ongevallen gebeuren binnen een straal van 10 kilometer van huis.

De keuze is simpel: doe de veiligheidsgordel om uw kind. Het kost slechts een paar seconden en het kan een leven redden.

OOK INTERESSANT
Wandelen is toegankelijke vorm van beweging met veel voordelen