fbpx

Vaste Commissie DNA staat achter het Public Sector Reform plan

GFC NIEUWSREDACTIE- De vaste commissie van de Nationale Assemblee voor het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) in Suriname is in navolging van de launch van het Public Sector Reform plan ook breedvoerig ingelicht door minister Bronto Somohardjo over de uitvoer van het Public Sector Reform Programma (PSR).

Deze sessie vond plaats op het hoofdkantoor van zijn departement. De Biza-minister werd in zijn presentatie bijgestaan door directeur Binnemlandse Zaken Nasier Eskak, Saima Cabenda van het Bureau van de Minister en onder directeur Marjorie Mullier van Personeelsontwikkeling Organisatie en Efficiency Beleid.

De commissie benadrukte dat ook zij het PSR-plan ondersteunen alsmede bereidt zijn mee te willen werken aan het wijzigen van de personeelswet. “Daar ben ik heel erg blij mee, want de personeelswet is toe aan veranderingen om te voldoen aan de huidige tijdgeest, laat de bewindsman optekenen.

BEKIJK OOK
Carla Boëtius – Geldorp wint communicatie award 2022

Ook gaf hij aan de vaste commissie erkentelijk te zijn voor hun ondersteuning en begrip. De commissie gaf aan de bewindsman mee om vooral in de districten de mobiele registratie units op te starten.

Op 1 oktober is het ministerie gestart met twee hoofdactiviteiten die voortvloeien uit het PSR programma, t.w het openen van de venster voor de ambtenaren die de dienst vrijwillig willen verlaten en de verplichte Landsdienaren Registratie (LDR).

Het doel hiervan is om de overheid te herstructureren.