Top 3 belachelijke uitspraken: ‘mijn opa is honderd geworden en dronk veel alcohol, dus het kan geen kwaad

INGEZONDEN- Hoe vaak je het ze ook probeert uit te leggen, sommige mensen zullen het nooit begrijpen. Het kan te maken hebben met een laag IQ, maar misschien ook met luiheid om de hersenen aan het werk te zetten.

Net zoals mensen te lui zijn om te sporten, zo heb je ook een heleboel die hun brein niet echt willen gebruiken, vooral in Suriname.

Zo kan het gebeuren dat personen in dit land een heleboel stommiteit uitkraaien, er ook nog in geloven en anderen deze onzin klakkeloos overnemen.

Één van de meeste belachelijke uitspraken die ik meestal hoor wanneer ik op feesten ben en gasten erop wijs dat overmatig alcoholgebruik niet gezond is, is dat hun opa honderd jaar oud is geworden en ook veel dronk, dus het zal niet schadelijk zijn.

En deze domme uitspraak kwam vorige week nog uit de mond van een onderwijzeres die ik al jaren ken en aan haar eerste glaasje begon met de mededeling dat zij zich die avond kapot zou zuipen want het was partytime.

Het doet mij pijn dat dit soort mensen die duidelijk niet goed hun brein weten te gebruiken onze kinderen moeten onderwijzen.

Is het zelfs voor een onderwijsgevende te moeilijk om dergelijke kwesties statistisch te analyseren? Hoe is het mogelijk dat mensen met gezond verstand zulke absurde uitspraken doen?

OOK INTERESSANT
Oplichtingspraktijken floreren in tijden van economische crisis: Bescherming en preventie

Elke intellectueel gebruikt bij dit soort discussies officiële data om hun standpunt te verduidelijken of kracht bij te zetten.

Ik heb het geluk dat ik mij niet schuldig maak aan die domheid. Ik doe pas uitspraken en ga in twistgesprekken, pas nadat ik vraagstukken grondig heb kunnen researchen.

Overmatig alcoholgebruik was volgens officiële cijfers van het CDC verantwoordelijk voor meer dan 140.000 vroegtijdige sterfgevallen in de Verenigde Staten per jaar in 2015-2019.

Dat zijn gemiddeld 380 sterfgevallen per dag. Anders uitgelegd: elk uur sterven er ongeveer 15 mensen als gevolg van overmatige alcoholconsumptie in dat land.

Wereldwijd gaat het om een veelvoud daarvan.

Dat je opa 100 jaar is geworden, is een grote uitzondering. De meerderheid zuiplappen gaat simpelweg eerder naar hun laatste rustplaats.

Doe daarom nooit meer zulke belachelijke uitspraken.

Foto ter illustratie.

R. Pinas

DISCLAIMER: Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud.