fbpx

Surinamers houden van veel geld, maar niet van hard werken

INGEZONDEN- Een heleboel mensen zouden het kunnen beamen: wij Surinamers houden van veel geld. Vooral om show te maken bij familie of vrienden. Een mooie grote auto, een degelijk huis, dure merkkleding en zelfs de nieuwste en minst goedkope mobiel.

Deze materiële zaken zijn voor velen erg belangrijk om hun minderwaardigheidscomplex te compenseren.

Er is helemaal niets mis met de drang om veel geld te hebben of verdienen. Leven met veel of voldoende kapitaal zorgt voor veel meer rust, vrijheid en soms een betere levenskwaliteit.

Het probleem is echter dat het geld niet uit de lucht komt vallen. En daar gaat het juist vaak genoeg mis.

De meesten van ons zijn lui en willen niet hard werken. Ook is een merendeel heel erg ongeduldig en wil alles op de snelle makkelijke manier bereiken.

Wij zouden liever een voorbeeld kunnen nemen aan de Chinezen. Men moppert steeds op hen, vaak onterecht, maar ze weten wel hard te werken.

Ik ken veel Chinezen die vanaf 06.00 uur al beginnen te werken en pas tegen 22.00 uur stoppen. En dat meestal zeven dagen in de week, jaar in en jaar uit.

OOK INTERESSANT
Harde aanpak online leugenverspreiders in Suriname noodzakelijk

Wanneer de gemiddelde Surinamer nog of al aan het snurken is in bed, is de Chinese man of vrouw al uren aan het werk. Het is slechts een beperkt deel Surinamers met de juiste arbeidsmentaliteit die het in onze samenleving op legale wijze ver weet te schoppen.

Wil je op eerlijke wijze veel geld verdienen? Kijk dan naar de Chinese zakenlui. Zij zijn zakelijk erg slim, werken hard en maken vooral gebruik van alle verdientactieken binnen de geldende normen.

R. Pinas

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]

Bekijk ook: Duivels in Suriname doen zich voor als heiligen, pas op voor de wolf in schaapkleding