Surinamer die op Schiphol in cel ging wegens boete en niet mee mocht met SLM- rampvlucht leert ons wijze les

INGEZONDEN- Hij had zijn koffers al afgegeven bij het inchecken op Schiphol en zou als alles anders zou verlopen meegaan met vlucht PY 764 van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij die zou koersen richting Zanderij.

Het vliegtuig van de SLM dat op 7 juni 1989 na verschillende landingspogingen in dichte mist neerstortte en het leven koste aan negen bemanningsleden en 167 passagiers.

De Surinaamse man werd echter staande gehouden bij de paspoortcontrole. De Koninklijke Marechaussee had geconstateerd dat hij nog een fikse overheidsboete open had staan die hij nooit heeft betaald.

Achteraf bekeken voor zijn geluk werd hij op de airport in de cel gestopt omdat hij niet in staat was de rekening direct te betalen en kon die dag dus niet meer vertrekken naar Suriname.

LEPTOZ GEMBERSLANK 5X GECONCENTREERD VOOR EEN KRACHTIGE VETVERBRANDING EN OPTIMALE SPIJSVERTERING! VERKRIJGBAAR BIJ CONSTANTIN EN DA DROGIST

Of het precies zo is gegaan weet ik niet zeker, ik heb dit van mijn ooms en tantes te horen gekregen die veel ouder zijn dan ik en een aantal vrienden die in de rampkist waren hebben verloren.

Volgens een oom van mij die woont in Delft (Nederland) en werkte op Schiphol, is de man vreselijk tekeer gegaan toen hij van de marechaussee te horen kreeg dat hij niet mee mocht en in Holland moest blijven.

Maar wat zal deze man stiekem een gat in de lucht hebben gesprongen op het moment toen hij hoorde dat het vliegtuig waarin hij eigenlijk in zou moeten zitten was neergestort.

Grote kans dat hij deze vreselijke SLM – ramp niet zou hebben overleefd.

Dit bijzonder incident is mij altijd bijgebleven.

Het moet een wijze les zijn voor een ieder. Soms gebeuren er dingen in het leven waarmee je op dat moment helemaal niet blij bent. Je vraagt je af waarom dat jou moet overkomen.

Maar alles heeft een reden. Deze in eerste instantie onfortuinlijke man kwam er al binnen een dag achter. Maar anderen moeten jaren, soms decennia wachten op het antwoord.

Weer een ander deel krijgt misschien de uitleg pas wanneer ze zijn overleden en het hiernamaals hebben bereikt.

In ieder geval heeft bijna alles in het leven een bijzondere reden! Soms, niet altijd, kunnen wij niets anders dan de dingen die ons overkomen accepteren. Laat los als het echt niet lukt en blijf niet vechten tegen het lot.

Je weet niet direct waarvoor het goed is geweest.

foto: rolf walner/airliners.net

R. Pinas

DISCLAIMER: Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar¬†[email protected]