fbpx

Suriname: het land van feesten, dansen, eten, drinken, gezelligheid, luieren en gelukkig zijn

INGEZONDEN- In de tijd dat ik in Suriname verbleef vielen mij een aantal zaken al gauw op. De meeste mensen in dat land zijn gelukkig en maken zich niet zo veel zorgen als in Nederland.

Ze ergeren zich veel minder en laten dingen die fout gaan maar voor wat het is. Morgen is weer een nieuwe dag, zo denken de meesten, dus dan zien we wel weer hoe het loopt.

Wat belangrijk is in Suriname is dat men op tijd kan feesten, dansen, lekker en veel eten, drinken, het gezellig kan maken, daarna boertjes laten en lekker luieren. Kortom, genieten van het leven, alle stress loslaten en gelukkig zijn.

Uiteindelijk gaat het in het leven om het gelukkig zijn en niet altijd om geld en carrière: huisje, boompje, beestje. Want dat biedt helaas geen garantie op het gelukkig zijn, wel op veel stress, hard werken en zorgen.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Meerderheid Surinamers is stinkend rijk of leeft ver boven hun stand

De gemiddelde Surinamer heeft het goed bekeken. Waarom zou jij je hele leven blijven stressen? Alleen maar om te voldoen aan de hoge verwachtingen van de Nederlandse maatschappij? Alleen maar om geaccepteerd te worden?

BEKIJK OOK
Protestactie Hollandse Kamp tegen grond uitgifte en ontbossing woon- en leefgebied

Wij worden vanaf het adolescente leven al in deze strakke houterige structuur gezogen.

Het leven is te kort om dag in dag uit, tot je 67e te werken en al je kostbare tijd hieraan te besteden. Er zijn veel leukere dingen te doen.

Wij zouden hier in Nederland op dit vlak nog veel kunnen leren van de mensen in Suriname. Ze weten in ieder geval nog te genieten van de eenvoudige dingen in het leven. Ze zijn gelukkiger, hebben vaak een beter en minder stressvol leven.

J. Huizinga

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]