fbpx

Meerderheid Surinamers is stinkend rijk of leeft ver boven hun stand

INGEZONDEN- De meeste mensen in Suriname zijn stinkend rijk en hebben een kwalitatief goed leven.

Als je een uurtje in Paramaribo gaat wandelen vallen de relatief grote aantallen erg dure en grote auto’s die de mensen daar rijden als eerste op.

Het heeft er alles van dat de gemiddelde volwassene daar zich een peperdure wagen kan permitteren.

De wegen zijn bijna altijd overvol, dus ook het bekostigen van brandstof lijkt voor velen geen groot obstakel te zijn. Er is niets te merken van bezuinigen.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Een mannenleven is veel zwaarder dan een vrouwenleven, dames krijgen alles cadeau

Waar wij hier in Nederland kiezen voor een kleine zuinige auto, is het in Suriname het tegenovergestelde. Hoe groter, hoe beter en des te meer indruk er op anderen gemaakt kan worden.

Terwijl de meeste wegen daar eerder smal dan breed zijn er geen snelwegen zijn aangelegd.

Een andere activiteit die elke dag in het oog springt zijn de drukbezochte fastfood restaurants in deze stad.

Rijen met op een avond wel duizenden auto’s van klanten die via de drive thru omgerekend voor veel euro’s geld uitgeven aan deze lekkere maaltijden. Er is duidelijk veel poen in de portemonnees van een groot deel Surinamers.

Wat ook opmerkelijk is, is de hoeveelheid gouden, zilveren en diamanten sieraden die men om de nek en pols heeft hangen. Vaak wel ter waarde van vele duizenden euro’s.

BEKIJK OOK
Fruithandelaar in Paramaribo maakt het te gortig: SRD 250,- voor een avocado

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Moeder van 7- jarig meisje met grote borsten, cupmaat C, maakt zich zorgen

En dan nog het aantal uren dat men wekelijks aan het arbeiden is.

Wij hebben hier in Nederland veel minder vrije tijd en moeten ook nog eens veel harder werken. De druk is hier veel groter, dat verschil heb ik echt kunnen merken. Men werkt daar minder uren en ook niet zo intensief.

Kortom, de Surinamers leven op een veel hoger niveau dan wij in Nederland, hebben veel meer geld te besteden, hebben veel meer vrije tijd, minder stress, rijden in grote peperdure auto’s en hebben nog mooier weer ook.

Ze hebben het heel goed voor elkaar zonder het echt door te hebben. Tenzij het allemaal uiterlijk bedrog is en velen van hen gewoon boven hun stand leven.

Maar waar ze al het geld vandaan halen blijft voor mij nog een groot raadsel.

J. Huizinga

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar¬†[email protected]