fbpx

St. Clemens Parochie gedenkt behoeftigen met pakketten

GFC NIEUWSREDACTIE- De Sectie Ziekencommunie van de St. Clemens Parochie in Suriname heeft bijna honderd seniorenburgers bedacht met elk een pakket inhoudende levensmiddelen.

De parochie zet daarmee een jaarlijkse traditie voort om rond Kerstmis extra aandacht te schenken aan zieken, alleenstaande bejaarden en mensen met een beperking.

Ofschoon de moeilijke economische situatie in het land, kan de parochie rekenen op enkele ondernemingen die bereid zijn iets opzij te zetten voor dit goede doel.

Ceciel Pinas, voorzitter van de Sectie Ziekencommunie, is de sponsors erkentelijk voor hun positieve reacties op de verzoekbrieven.

Jaarlijks stuurt zijn bestuur brieven naar bedrijven en dienstverleners met het verzoek een donatie te doen. Enkele bedrijven doneren producten, een paar geven cash, terwijl de meeste bedrijven hun financiële donatie storten op de daarvoor bestemde rekening van de parochie.

Aangezien de ontvangen producten niet voldoende waren voor de te vormen pakketten, is het tekort ingevuld met aankomen uit de financiële donaties. Dit jaar zijn 96 pakketten samengesteld.

Er wordt op transparante wijze invulling gegeven aan de verdeling van de pakketten, waarbij ook veel burgers buiten de St. Clemens Parochie in aanmerking komen. Dit is een duidelijk voorbeeld dat de Katholieke Kerk, in casu St.Clemens Parochie, meeleeft met de totale gemeenschap. Helaas kan niet iedere behoeftige van een levensmiddelenpakket worden voorzien.

BEKIJK OOK
Doodgeschoten Denzel Mijnals was bekend bij de politie, lijk afgestaan aan nabestaanden

Mede namens pater F. Mapa, pastoor van de St. Clemens Parochie, brengt de Sectie Ziekencommunie dank uit aan alle donateurs die wederom een bijdrage hebben geleverd aan het succes van het project dit jaar.

De pakketten bevatten dit jaar 13 items, waaronder: bruine bonen, witte bonen, spijsolie, doperwten, cacao, thee, suiker, rijst, aardappel, uien, servetten.

Deze bijdrage is een voorbeeld dat zij als ondernemers ook graag teruggeven aan de samenleving. Mede dankzij hun sociaal bewogenheid hebben behoeftigen zowel het operationeel rayon van de St. Clemens Parochie, als daarbuiten een kerstpakket ontvangen.

De Sectie Ziekencommunie gaat het heel jaar door maandelijks langs bij bejaarden, zieken en mensen met een beperking die vanwege hun omstandigheid niet meer naar de kerk kunnen. Die missie is bedoeld om met deze mensen te bidden en ze de nodige warmte en liefde te geven.