Overgrootmoeder uit Amsterdam onder druk gezet door familie in Paramaribo om grasmaaiers te doneren

grasmaaier

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Een hoogbejaarde van oorsprong Surinaamse vrouw die woont in Amsterdam, Nederland, wordt zwaar onder druk gezet door haar achterkleinzoon om tweedehandse grasmaaiers voor hem te kopen en naar zijn woonplaats Paramaribo te verzenden.

De bijna negentiger met chronische gezondheidsklachten heeft onlangs een ander familielid gebeld en huilend aan haar verteld dat ze niet in staat is op zoek te gaan naar dergelijke machines en nog minder om deze te kopen en op de post te zetten.

Hoewel zij het er emotioneel moeilijk mee heeft om nee te zeggen,  zou ze al voorzichtig hebben laten doorschemeren aan de de jongeman dat het niet gaat lukken.

Maar desondanks blijft hij haar nog steeds bellen en onder druk zetten met zijn verzoek. Hiervan zou al maandenlang sprake zijn.

GFC Lifestyle verneemt dat de jongeman in Suriname een tuiniersbedrijf wil opstarten en de grasmaaimachines om die reden dringend nodig heeft.

Een vertegenwoordigster van het Internationaal VrouwenCollectief (KIVC) die op de hoogte is van deze kwestie heeft intussen contact opgenomen met de donatieaanvrager.

OOK INTERESSANT
Eigen huis bezitten blijkt een illusie voor groot deel jonge Surinamers

Aan hem is gevraagd om de oude vrouw in Nederland niet meer te belasten met zijn bedelverzoeken en zelf zorg te dragen voor de aankoop van het materiaal.