fbpx

Nieuwe internationale luchthaven Suriname in pijplijn

GFC NIEUWSREDACTIE- Het plan van president Chandrikapersad Santokhi om in het district Nickerie (Suriname) een nieuwe internationale luchthaven op te zetten, blijkt te vorderen.

Om te komen tot uitvoering van dit plan is er op zijn kabinet op 10 december 2022 een presentatie verzorgd voor het staatshoofd.

Herman Torres, CFO West Air Aviation, vond het een genoegen het plan voor het opzetten van de luchthaven te bespreken met de president.

De luchthaven zal een meerwaarde hebben voor de lokale samenleving, maar ook voor internationale stakeholders.
“We hebben vooronderzoek gedaan en de luchthaven van Nickerie die nu niet in gebruik is blijkt een goede locatie te zijn. Dit gaat gepaard met bodemonderzoek, haalbaarheidsstudies en internationale luchtvaartregels, die nauw in acht genomen moeten worden”, geeft Torres aan.

BEKIJK OOK
Suriname Business Forum maakt zich sterk voor kansrijk ondernemersklimaat

Deze Airport zal in het kader van de opkomende offshore gas- en olie-industrie een meerwaarde hebben voor Suriname. Het is van belang om Suriname een belangrijke rol te laten vervullen binnen de regio, wanneer het gaat om toegankelijkheid en het vervullen van een internationale hubfunctie.

De ontwikkeling van de haven zal afgestemd worden op de ontwikkeling en behoefte van Suriname. De luchthaven zal gebruikt kunnen worden voor het afhandelen van passagiersvluchten, alsook cargo.