Mannen moeten niet aan relaties beginnen totdat ze succesvol zijn, vertelt relatiecoach

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Mannen zouden zich niet op serieuze relaties met vrouwen moeten richten indien ze nog niet de beste versie van zichzelf zijn.

De zeer gerespecteerde Britse mannencoach Kris Sturmey vertelt dat mannen zich eerst moeten focussen op financieel succes en fitness voordat ze beginnen aan een liefdesrelatie, omdat die twee zaken volgens hem het meest belangrijk zijn voor een positief verloop van een mannenleven.

‘Hoe beter je financiële situatie en hoe mooier je lichaam, des te beter je leven’, voert de relatietherapeut annex lifecoach aan tijdens een podcast.

Hij is van oordeel dat voornamelijk jongere mannen in hun ontwikkelingsfase moeten stoppen met het aangaan van serieuze relaties, omdat je meestal een ‘minder goede vrouw’ aantrekt indien je leven nog niet op orde is.

OOK INTERESSANT
Jaloerse ex- vriend steekt twee banden voormalige geliefde lek

‘Je hebt dan stukken minder opties’, deelt hij mede. Ook zou daten en relaties enorm veel tijd, energie en geld kosten, wat weer ten koste zou gaan van je groei als man.

Als succesvolle man kan je volgens de relatiespecialist hogere eisen stellen aan vrouwen en ze makkelijker de deur wijzen als ze zich niet gedragen zoals jij wilt, omdat je dan makkelijker aan een nieuwe komt.

Sturmey vertelt dat een relatie vele malen plezieriger is als je de financiële ruimte hebt om leuke tripjes te maken en wanneer je kan doen en laten wat je wilt. Ook zou je als man meer zelfvertrouwen hebben ingeval je tevreden bent met jezelf.

OOK INTERESSANT
Gezinsplanning in tijden van crisis: Een belangrijke overweging

Hij zegt dat jongere mannen nog niet beschikken over de middelen en kwaliteiten die een man van in de dertig vaak al heeft.

‘Mooie, jonge en fatsoenlijke vrouwen willen vaak een man die klaar is om te settelen en zijn leven al op orde heeft’, verklaart de coach.

Om die reden zegt Kris dat mannen van onder de dertig moeten wachten met serieus daten totdat ze zichzelf hebben opgebouwd.

Wel zouden ze kortdurende relaties kunnen aangaan met vrouwen om ervaring op te bouwen.