Man op weg naar Suriname met ruim 160.000 euro contant geld op zak aangehouden op Schiphol

GFC NIEUWSREDACTIE- Een 58-jarige man uit Nederland werd op 29 december door de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) aangehouden op Schiphol op verdenking van witwassen.

De verdachte had ruim 160.000 euro contant geld bij zich. Dat meldde FIOD donderdagmiddag.

De man, van wie geen woonplaats wordt genoemd, had 155.00 euro in zijn ruimbagage verstopt en nog eens ruim 8000 euro in zijn handbagage.

De verdachte wilde naar Suriname vliegen maar liep tegen de lamp toen een speurhond van de Douane onraad rook tijdens een reguliere bagagecontrole. Het geld werd onder andere aangetroffen in broekzakken van ’zeer dure exclusieve spijkerbroeken, meldt de FIOD.

Naast het geld werden bij de verdachte onder andere twee exclusieve horloges, diverse sieraden, een vals paspoort en acht mobiele telefoons aangetroffen. Bij een latere doorzoeking van de woning van de man werden onder andere een auto, diverse dure merkkleding, datadragers en administratie in beslag genomen.

De man kon aan de FIOD niet verklaren waarom hij zoveel geld vervoerde en werd aangehouden op verdenking van witwassen en het niet aangeven van het vervoer van 10.000 euro of meer bij de Douane.

Woensdag is door de rechtbank besloten de voorlopige hechtenis van de man te verlengen met dertig dagen.