fbpx

Heftige woordenwisseling over enkele foto’s mogelijk oorzaak dodelijk schietincident

GFC NIEUWSREDACTIE- De 44-jarige Marvin Simson is op maandag 26 december na een schietincident aan de Ronald Poelsingweg op de afdeling Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis in Paramaribo (Suriname) komen te overlijden.

De politie van De Nieuwe Grond kreeg een melding van het Command Center dat iemand op voormeld adres tekeer ging met een vuistvuurwapen. Bij aankomst ter plekke bleek het om een schietincident te gaan, waarbij Marvin door zijn 34-jarige vrouw Meredith R. met haar dienstvuistvuurwapen was beschoten.

Het slachtoffer was niet aanspreekbaar en was inmiddels door familieleden per eigen gelegenheid afgevoerd naar de SEH. De verdachte Meredith, die douanier van beroep is, liet na haar daad te voet de plek.

Naar zeggen van een broer van het slachtoffer bevond hij zich met andere familieleden voor een kerstdiner op het adres. Nadat de broer en het slachtoffer foto’s hadden gemaakt met de overige familieleden, is Meredith vermoedelijk in de telefoon van Marvin gegaan.

BEKIJK OOK
1549 kilo cocaïne onderschept in Jamaica niet afkomstig uit Suriname

Op een bepaald moment liep Meredith de woning binnen en in de keuken ontstond er een woordenwisseling tussen man en vrouw. De man des huizes liep naar buiten en de vrouw gooide de telefoon vervolgens naar buiten.

In de deuropening van de keuken haalde Meredith plotseling haar dienstvuistvuurwapen tevoorschijn, waarmee zij op haar partner schoot. Marvin werd geraakt en zeeg neer. Het lukte de broer Meredith het wapen afhandig te maken en overhandigde deze aan de politie.

De verdachte Meredith heeft zich diezelfde maandagavond op het politiebureau De Nieuwe Grond aangemeld. Zij is door de politie in verzekering gesteld.