fbpx

Christina Persaud krijgt Bazo-kaart

GFC NIEUWSREDACTIE- Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting is meegegaan met het verzoek van de voorzitter van Stichting 1 voor 12, Louis Vismale, om 31-jarige Christina Persaud te voorzien van een Bazo-kaart.

Nadat zij een SMS kreeg dat ze haar kaartje mocht ophalen, kreeg zij kort daarna weer een berichtje, dat zij niet in aanmerking komt, omdat zij de Guyanese nationaliteit bezit.

“Het niet hebben van een Surinaamse nationaliteit mag niemand het leven kosten, zeker als de persoon het niet kan betalen. Laten wij als land een voorbeeld zijn voor de wereld en tonen dat wij hart hebben voor de mens”, was de oproep van Vismale.

Hij is het ministerie en het Staatsziekenfonds (SZF) dankbaar om de mens die in nood is te helpen en hoopt dat in het vervolg zaken sneller afgehandeld kunnen worden.

BEKIJK OOK
Surinaamse Bankiers Vereniging staat achter genomen valutamarktmaatregelen

1 voor 12 heeft vandaag aan Rene Reeder, de echtgenoot van Persaud een financiële ondersteuning en een levensmiddelenpakket overhandigd. Gisteren heeft de stichting SRD 9.500 betaald voor het maken van een MRI van de boven- en onderbuik.

Vismale wenst Persaud spoedige herstel toe.

Persaud ondersteunen kan door over te maken op de volgende rekeningen van de stichting:
– ING-bank Nederland: NL88 INGB 0006 9834 06
– De Surinaamsche Bank (DSB SRD): 9857923/ USD 2635208/ Euro 2538989 of
– Persoonlijk op het kantoor van de stichting aan de Van Sprangweg #8- Paramaribo