Brunswijk zal met tientallen miljoenen US$ dollars strooien om president van Suriname te worden

geld4

OPINIE- Binnen de gelederen van de ABOP en coalitiepartner PL is het al langer bekend dat de Surinaamse vicepresident Ronnie Brunswijk zijn zinnen heeft gezet op een hogere positie, namelijk die van president van zijn land.

Volgens mijn zeer goed geïnformeerde bronnen heeft Brunswijk gedurende de afgelopen jaren een strategisch plan ontwikkeld om dit ultieme doel te bereiken.

Veel politieke insiders zijn er sterk van overtuigd dat het de ambitieuze politicus zal lukken dit doel te verwezenlijken.

De huidige vicepresident heeft tientallen miljoenen Amerikaanse dollars gereserveerd om zijn verkiezingscampagne in 2025 te financieren. Dit substantiële budget kan zeker bijdragen aan zijn potentieel succes.

Het is algemeen bekend dat Surinamers een bepaalde affiniteit hebben met personen die macht en welvaart uitstralen. Het is dan ook logisch dat Brunswijk deze perceptie zal benutten om meer stemmen te winnen en zo meer parlementszetels binnen te halen.

Het zal ons dus niet moeten verrassen wanneer we op een dag Brunswijk niet alleen ‘King of Afro Suriname Heritage’ moeten noemen, maar ook ‘Zijne Excellentie, de President van de Republiek Suriname’.

OOK INTERESSANT
Reactie op artikel "Surinaams begrotingstekort teruggebracht tot 4,3%"

De mogelijkheid van deze transitie naar een hoger ambt onderstreept alleen maar de dynamiek en de onvoorspelbaarheid van de Surinaamse politiek.

R. Pinas

DISCLAIMER: Publicatie van opiniestukken houdt niet in dat GFC het eens is met de inhoud