fbpx

Bestuur Diaspora Instituut Nederland treedt af

GFC NIEUWSREDACTIE- Het voltallig bestuur van het Diaspora Instituut Nederland (DIN) onder leiding van Kathleen Ferrier is afgetreden.

Dat blijkt uit een brief van Ferrier die viraal gaat op social media.

Het Diaspora Instituut Nederland en zijn Surinaamse tegenhanger zijn door president Chandrikapersad Santokhi in 2021 in het leven geroepen om de Surinaamse diaspora te faciliteren in de opbouw van een ‘welvarend Suriname’. Daarbij moet de vraag uit Suriname centraal staan, en niet het aanbod uit Nederland.

“Na overleg met de Surinaamse regering en een interne evaluatie zijn we tot de conclusie gekomen dat, om de doelstellingen van het DIN en de verwachtingen die gewekt zijn bij onze oprichting op 11 september 2021 te verwezenlijken, er een andere werkstructuur, een ander bestuursstructuur en een ander soort bestuur nodig zijn. Kortom een herbezinning op de benadering van het diasporabeleid.”

BEKIJK OOK
31-jarige autobestuurder zonder rijbewijs rijdt bromfietser ziekenhuis in

Om hiervoor ruimte te maken heeft het voltallig bestuur besloten om af te treden.

Het besluit betekent niet dat de projecten die gezamenlijk worden uitgevoerd, worden stopgezet.

President Santokhi ziet de diaspora als de vierde ontwikkelingsbron. Bij de lancering van DIN in Amsterdam zei het staatshoofd dat de betrokkenheid van diaspora bijzonder belangrijk is al je het land duurzaam wil ontwikkelen. “Alle human resources zijn belangrijk; dat zijn ongeveer 1 miljoen inwoners.” Santokhi merkte op dat er een inhaalslag moet worden gemaakt, nu tien jaar stilstand is doorbroken.