Als je een dikke man of vrouw bent: laat niemand je leugens vertellen dat het wel meevalt

INGEZONDEN- Dikke mensen in mijn familie, maar ook op kantoor krijgen vaak van personen uit hun omgeving de sussende woorden te horen dat het allemaal wel meevalt.

Dat hun buik niet zo dik is en zij zich geen zorgen hoeven te maken over hun uiterlijk.

Men heeft zelf het lef om dat aan dikke kinderen te vertellen, wat simpel een vorm van kindermishandeling is.

Laat niemand je die onzin komen vertellen als je zelf heel goed weet dat je een kolossale lichaamsomvang hebt.

Wat ook dikwijls voorkomt, is dat personen die niets te zeggen of doen hebben, zomaar een opmerking maken zoals: wat ben je afgevallen.

Terwijl daar in de verste verte geen sprake van is. Men zegt zomaar wat tegen deze dikbuikige personen, tegen beter weten in.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Impotentie, hoge bloeddruk en de link met het gebruik van mondwaters en tandpasta’s met fluoride

Dik zijn is erg ongezond en je kunt er maar beter alles aan doen om een normaal gewicht en acceptabele omvang te hebben, daar zijn alle artsen wereldwijd het over eens.

En niemand hoeft je wijs te maken dat een mooie broek of jurk beter staat wanneer je een dikke buik en dijen hebt. Dat zijn leugenverhaaltjes om je zoet te houden.

Het zou verstandig zijn indien wij alle dikke mensen, ook kinderen, er eerlijk op wijzen dat ze iets moeten doen aan hun overgewicht en ze dus geen zand meer in de ogen strooien.

Vertel het eerlijk maar doe dat nooit op een beledigende manier!

De leugens om deze zieken – alle dikke mensen zijn in feite ziek want ze verkeren in een constante staat van laaggradige ontstekingen (inflamation) – de kop in het zand te laten steken, doet meer kwaad dan goed.

Het zou veel wijzer zijn om juist alle dikbuikige mannen en vrouwen te stimuleren alle mogelijke stappen te ondernemen om slank en gezond te worden.

Stop met de bagatelliserende woorden gericht aan alle dikke mensen! Zeg nooit meer aan hen tegen beter weten in dat het meevalt!

Juist dat het zeer tegenvalt en ze zo snel mogelijk actie moeten ondernemen om af te slanken en dat dat beter is voor hun gezondheid en uiterlijk!

Foto man ter illustratie

R. Pinas 

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]