19- jarige vrouw uit Paramaribo die naar Nederland wil gaan bij oudere man wordt ‘gegijzeld’

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Een 19- jarige jongedame uit Paramaribo, Suriname, die plannen heeft gemaakt om binnenkort te gaan logeren bij een 53- jarige man die in Nederland woont, wordt al wekenlang ‘gegijzeld.’

De tiener heeft de vijftiger via het internet leren kennen en is er momenteel sprake van een langeafstandsrelatie tussen de twee.

De alleenstaande moeder heeft echter aan een lid van het Kritisch Internationaal VrouwenCollectief (KIVC) laten weten dat zij hulp nodig heeft om haar dochter zover te krijgen dat ze haar plan om naar het buitenland te vertrekken niet doorzet.

OOK INTERESSANT
Gezinsplanning in tijden van crisis: Een belangrijke overweging

In dit kader heeft ze haar paspoort in beslag genomen.

Haar moeder heeft grote twijfels over de oprechtheid van de man omdat hij niet eerst een kennismakingsbezoek wil brengen aan Suriname.

Jennifer Atmo van het KIVC zegt aan GFC Nieuws dat het inderdaad vreemd is dat de heer niet ervoor heeft gekozen de tiener te bezoeken.

“Wij kunnen ons helemaal terugvinden in de zorgen van de moeder en hebben haar kind ook al uitgelegd dat deze terecht zijn”.

OOK INTERESSANT
Moeder uit Paramaribo huilt dagen achtereen omdat dochter(19) haar vriendin dumpt

“Het heeft er alle schijn van dat deze man niet de juiste intenties heeft. Iemand met serieuze bedoelingen had in ieder geval de moeite genomen om zijn vriendin in haar eigen vertrouwde omgeving te ontmoeten”, aldus Jennifer Atmo.

Het KIVC wijst erop dat er genoeg mannen rondlopen in Nederland die misbruik willen maken van lichtgelovige jongedames.

Het is volgens het VrouwenCollectief niet onverstandig om in dit soort gevallen erg alert te zijn. De tiener heeft nog nooit een voet buiten Suriname gezet.

Foto ter illustratie.