Zonder tattoos hoor je er als vrouw helemaal niet meer bij

vrouw tattoo

INGEZONDEN- Het is bijna onmogelijk om te negeren dat de wereld, inclusief Suriname, geleidelijk aan verder aan het degenereren is.

Met de komst van het internet en sociale media is er veel veranderd. De invloed van populaire influencers is exponentieel toegenomen, en deze impact strekt zich nu uit tot alle leeftijdsgroepen, inclusief ouderen.

Het resultaat is dat deze influencers steeds meer ons dagelijks gedrag gaan sturen. Wat vroeger als abnormaal werd beschouwd, wordt tegenwoordig als volstrekt normaal gezien.

Dit besef kwam onlangs pijnlijk dichtbij toen een goede vriendin bij mij op bezoek kwam en met trots haar nieuwe tatoeage toonde – een uitgestrekte, vuurspuwende draak die haar volledige rug bedekte.

Ze voegde er enthousiast aan toe dat ze van plan was om ook haar armen en buik te versieren met verschillende tatoeages.

Toen ik haar vroeg waarom ze ervoor had gekozen om haar lichaam op deze manier te ‘verminken’, antwoordde ze: “Zonder tatoeages hoor je er als vrouw niet meer bij. Dus wees niet ouderwets en overweeg het ook.”

OOK INTERESSANT
Hoe verder? Een kritische blik op de economische maatregelen in Suriname

Het is meer dan betreurenswaardig om te zien hoe onze samenleving zich ontwikkelt, en hoe gemakkelijk mensen zich laten beïnvloeden door een groep die, in hun streven naar het zetten van trends, de grenzen van het normale lijkt te overschrijden.

S. Cruden

DISCLAIMER: Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat GFC het eens is met de inhoud