Waarom men in Suriname zoveel respect heeft voor zeer rijke mensen

OPINIE- In arme landen als Suriname zien mensen vaak rijk zijn als een teken van succes. Rijk zijn betekent dat je boven de dagelijkse moeilijkheden uitstijgt.

Mensen in ons land zien rijkdom als een belofte van kansen – een teken van hoop in een wereld waar de meesten moeilijk rondkomen.

Daar waar mensen veel tekortkomen, worden de rijken vaak als helden gezien. Zij zijn degenen die het hebben gemaakt, die een leven leiden dat heel anders is dan de harde realiteit van armoede. In deze situatie wordt rijkdom vaak verward met de kans om invloed en macht te hebben.

Daarbij is het in Suriname heel moeilijk om van een lage naar een hoge positie te klimmen. Financieel succes wordt dan gezien als een manier om te ontsnappen, een teken van hoop.

Het grote respect voor rijke mensen is daarom meer een teken van diepe hoop en verlangens, dan alleen maar bewondering voor rijk zijn.

Maar, deze bewondering laat ook zien dat er veel ongelijkheid is in Suriname.

Het laat zien dat er behoefte is aan goede regels om het verschil tussen rijk en arm kleiner te maken en om echte kansen te creëren voor iedereen om vooruit te komen.

Foto ter illustratie.

OOK INTERESSANT
De politieke toekomst van Chan Santokhi in Suriname

S. Cruden

DISCLAIMER: Publicatie van opiniestukken houdt niet in dat GFC het eens is met de inhoud