fbpx

Waarom het eten van varkensvlees erg smerig, onrein is

INGEZONDEN- Dat het eten van varkensvlees nooit goed kan zijn voor een mens lijkt tot velen nog niet te zijn doorgedrongen.

Er zijn mensen die beweren dat varkensvlees het lekkerst is en piekeren er niet over om dat vlees uit hun menu te schrappen. Ze staan er niet bij stil dat het dier erg onrein is.

Zelf ben ik al sinds mijn 9e jaar acuut gestopt met het eten van dit smerig “voedsel”. Dat gebeurde nadat ik op een kinderboerderij een aantal varkens zag rollen in de modder en hun eigen uitwerpselen.

Het leek erop alsof ze er plezier in hadden om in de troep te rollebollen. Ook de stank die deze dieren met zich meebrengen had mij direct aan het denken gezet.

Als klein jongetje wist ik het al: een varken opeten kan mij alleen maar ziek maken.

BEKIJK OOK
Het krioelt in Suriname van stinkend jaloerse roddelaars

Al eeuwen geleden wisten de knappe koppen van toen al dat het niet verstandig is om varkens te eten. Een varken is een alleseter. Ze eten zelfs overleden mensen en allerhande afval.

Ook geestelijken waarschuwen om geen varkensvlees te eten en terecht.

Diegenen die nog niet overtuigd zijn adviseer ik een keer een varkensboerderij te bezoeken. Alleen de geur van de varkens zal u waarschijnlijk ertoe laten besluiten om dit smerig dier nooit meer te eten.

R. Pinas

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar¬†[email protected]