fbpx

VHP waarschuwt voor neppe Facebookpagina ‘VHP Media Commissie’

GFC NIEUWSREDACTIE- Een neppe Facebookpagina van de VHP Media Commissie verspreidt regelmatig valse berichten die de Surinaamse politieke organisatie VHP in een kwaad daglicht zetten en de burgers probeert te misleiden.

Deze wee is er via deze pagina een bericht verspreid met een oproep om het aankomende event met Burna Boy te boycotten.

Ten overvloede attendeert de VHP mediacommissie dat zij niet beschikt over een account met de naam: VHP Media Commissie. De VHP heeft slechts één Facebookaccount namelijk: “Vooruitstrevende Hervormings- Partij”.

De VHP Mediacommissie waarschuwt sociale mediagebruikers voor deze neppe pagina’s en verzoekt om bij vermoeden van vervalsing deze pagina’s te rapporteren bij Facebook en de VHP.

BEKIJK OOK
IMF-missie medio februari naar Suriname voor herziene programma

Tevens betreurt de VHP Mediacommissie dat deze valse berichten massaal worden door gedeeld zonder dat er verificatie plaatsvindt. Eenieder is gebaat bij juiste en feitelijk ware informatie, dus het klakkeloos doorsturen van verdachte berichten kan heel schadelijk zijn.

Officiële berichtgeving van de VHP op Facebook verloopt via de officiële pagina van de VHP: Vooruitstrevende Hervormings- Partij”.