fbpx

Verpleegster doodde 7 baby’s in ‘kwaadaardig’ gifcomplot

GFC NIEUWSREDACTIE- Een neonatale verpleegster die beschuldigd werd van het vermoorden van zeven baby’s en een poging om 10 anderen te doden, werd in de rechtbank beschuldigd van het injecteren van pasgeborenen met lucht en het voeden van insuline in een ziekenhuis in het Verenigd Koninkrijk.

Aanklagers beschuldigden Lucy Letby, 32, van een “constante kwaadaardige aanwezigheid” in het ziekenhuis in het noordwesten van Engeland in een jarenlange zaak die heeft geleid tot horror en fascinatie in het land. Ze heeft niet schuldig gepleit.

Aanklager Nick Johnson vertelde de juryleden dat het Countess of Chester Hospital, waar Letby werkte, een aanzienlijke toename van sterfgevallen en “catastrofale instortingen” zag in zijn neonatale eenheid in 2015 en 2016, volgens de Associated Press.

BEKIJK OOK
Hoofd politieacademie Haïti gedood in trainingsfaciliteit

“Baby’s die helemaal niet instabiel waren geweest, gingen plotseling achteruit. Soms gingen baby’s die ziek waren geweest, maar daarna aan de beterende hand waren, plotseling achteruit zonder duidelijke reden,” zei hij.

Dit leidde ertoe dat werknemers en onderzoekers vermoedden dat “een gifmenger aan het werk was”, zei hij. Letby wordt ervan beschuldigd meerdere keren te hebben geprobeerd één kind te doden.

Details van haar proces, dat maanden zou kunnen duren, spatten dinsdagochtend over de voorpagina’s van de Britse kranten.