fbpx

Veroorzaker fatale aanrijding Wijdenboschbrug op vrije voeten

GFC NIEUWSREDACTIE- De veroorzaker van de dodelijke aanrijding op 15 december van het afgelopen jaar op de Jules Wijdenboschbrug in Suriname is op vrije voeten.

De 54-jarige Waldy Poniran kwam door de opgelopen verwondingen kort na het ongeval ter plekke te overlijden.

Zeventien slachtoffers, van wie vijf politieambtenaren die betrokken waren bij de zware aanrijding op de voet van de Wijdenboschbrug, werden voor medische hulp door de ambulance afgevoerd naar de RGD-poli te Meerzorg en de Spoed Eisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

De 47-jarige DAF truckbestuurder F.N. werd op 23 december door de politie in verzekering gesteld.

De truckbestuurder reed met een groot aantal houtblokken als vracht vanuit Meerzorg in de richting van Paramaribo.
Naar zeggen van F.N. hebben de remmen zich bij het afdalen van de brug begeven.

BEKIJK OOK  Van 't Hogerhuysstraat wordt zesbaansweg

Tijdens het onderzoek bleek dat bleek dat de betrokken truck sinds 2018 niet was herkeurd. Ook blijkt uit het technisch onderzoek dat er geknoeid was aan de remmen. Men had deze geconstrueerd.

De advocaten van F.N. voerden aan dat hij niet de eigenaar is van de truck en geen monteur. Hij kon dus niet vaststellen dat de remmen van de truck het zouden begeven.

Ook werd aangehaald dat de chauffeur en zijn bijrijder, die eerder in vrijheid is gesteld, voor de brug stopten en uitkeken naar politiebegeleiding, echter waren er geen agenten ter plaatse aanwezig.

De advocaten Maureen Nibte en Delano Landvreugd haalden tenslotte aan dat de overheid de handen in eigen boezem moet steken.