fbpx

Verkiezingen binnen NDP uitgesteld tot 2027, Bouterse blijft voorzitter

GFC NIEUWSREDACTIE- De voorzitter van de Nationale Democratische Partij (NDP), Desi Bouterse, blijft de leiding van de partij hebben tot 2027.

Zondag heeft de Surinaamse politieke organisatie op een vergadering van het Centraal Politiek Orgaan (CPO) besloten dat de interne verkiezingen worden uitgesteld tot 2027. In deze vergadering zijn de organen en instituten van de partij vertegenwoordigd.

Het CPO heeft de bevoegdheid om besluiten van algemene politieke aard te nemen. De organen en instituten hebben zich tijdens deze vergadering het aangepaste partij politiek programma aangenomen.

Voorafgaand aan de goedkeuring zondag zijn de afgelopen maanden diverse hearings in het hoofdkwartier gehouden door het Wetenschappelijk bureau. Uit dit programma zal het verkiezingsprogramma en het regeerprogramma voortvloeien.

BEKIJK OOK
Verdachte tijdens surveillance met vuistvuurwapen aangehouden door RBTP

Aan de vergadering is de uitspraak van het Constitutioneel Hof voorgelegd over de kiesregeling en is er gediscussieerd over het standpunt van de partij en de te nemen vervolg stappen.

De aanwezigen hebben zich verder uitgesproken over interne partij politieke zaken en is aangenomen dat de interne verkiezingen worden uitgesteld tot ultimo twee jaren na de landelijke verkiezingen van 2025. Dat betekent dat het 2019 gekozen hoofdbestuur en andere gekozen interne structuren ongewijzigd blijven.

Bij de eerstvolgende CPO vergadering welke in het eerste kwartaal van 2023 wordt gehouden, zal de partij zich uitspreken over het traject naar de verkiezingen toe, alsook het instellen van de partijverkiezingsstructuren.