Van ’t Hogerhuysstraat wordt zesbaansweg

van t hogerhuystraat suriname

GFC NIEUWSREDACTIE- Vandaag vond de contractondertekening plaats tussen het ministerie van Openbare Werken (OW) en het Consortium Sunecon/Firm Engineering and IBT engineering.

Het project is bedoeld ter verbetering van het wegennet grenzend aan de haven van Paramaribo en behelst onder andere de reconstructie van de rijbaan, van 2 naar 3 rijstroken, aanpassing van de rotondes in de Van ’t Hogerhuysstraat en Poelepantje.

Daarnaast bevat het project het plaatsen van een nieuw verkeerslichtsysteem, de zogenaamde smart traffic lights, de reconstructie van de brug van ’t Van Hogerhuysstraat en het aanleggen van fietspaden en trottoirs.

De oplevering van het project zal binnen 3 jaar zijn. Via presentaties van SUNECON en PIU (Project Implementation Unit) kregen stakeholders een beeld van het voorontwerp.

Volgens Jerry Koornaar, Technical Manager van SUNECON, is “stakeholder consultation the key to everything” en zal er na ongeveer 8 maanden voorbereiding middels ontwerpen een bestek worden opgesteld.

De aanbesteding is ook opengesteld voor Surinaamse bouwbedrijven. Minister Riad Nurmohamed van OW geeft aan dat er nog meer grote projecten op komst zijn.

OOK INTERESSANT
'Mensen bestaan over 250 miljoen jaar niet meer door klimaatextremen'

Volgens minister Riad Nurmohammed van Openbare Werken wordt dit één van de grote projecten. De herinrichting moet niet alleen de verkeerssituatie van- en naar Commewijne verbeteren, maar zal ook voor ordening zorgen rondom de Nieuwe Haven.