fbpx

UNICEF: 3,4 miljoen kinderen in Pakistan hebben hulp nodig en lopen een verhoogd risico op ziekten, verdrinking en ondervoeding

GFC NIEUWSREDACTIE- Hevige moessonregens hebben geleid tot de ernstigste overstromingen in de recente geschiedenis van Pakistan, waardoor dorpen zijn weggespoeld en ongeveer 3,4 miljoen kinderen hulp nodig hebben en een verhoogd risico lopen op door water overgedragen ziekten, verdrinking en ondervoeding.

Honderdduizenden huizen zijn verwoest, terwijl veel openbare gezondheidsfaciliteiten, watersystemen en scholen zijn vernietigd of beschadigd.

Jonge kinderen leven in de open lucht met hun families, zonder drinkwater, zonder voedsel en zonder levensonderhoud, blootgesteld aan een breed scala aan nieuwe overstromingsgerelateerde risico’s en gevaren, waaronder van beschadigde gebouwen en verdrinking in overstromingswater.

BEKIJK OOK
Russische oorlogsdemonstrant schiet commandant neer die burgers probeert te rekruteren

UNICEF werkt samen met de regering en partners en helpt bij het leveren van veilig drinkwater; levensreddende medische benodigdheden; therapeutische voedselvoorraden; en hygiënekits voor kinderen en gezinnen.

“We richten ook tijdelijke leercentra op en ondersteunen de bescherming en het psychosociale welzijn van kinderen die getroffen zijn door deze verwoestende overstromingen. Maar er is veel meer nodig om ervoor te zorgen dat we alle gezinnen kunnen bereiken die ontheemd zijn door overstromingen en hen kunnen helpen deze klimaatramp te overwinnen.”

Foto: UNICEF