fbpx

UNDP zal Suriname blijven ondersteunen in acties om voortbestaan jaguars te garanderen

GFC NIEUWSREDACTIE- In verband met de Internationale Jaguar Dag op de JAP Luchthaven in Suriname vond de onthulling plaats van een banner die gaat over de beschermde diersoort jaguar.

Margaret Jones Williams, deputy resident representative van de UNDP gaf tijdens haar speech aan hoe belangrijk de jaguar is voor het ecosysteem. Suriname mag trots zijn vanwege de aanwezigheid van deze dieren in de natuur. De UNDP geeft volledige ondersteuning aan de verdere uitvoer van het bewustwordingscampagne.

De directie van JAP luchthaven zegt zeer trots te zijn om als partner onderdeel te zijn hiervan. Er is bewust gekozen om de banner en informatie te plaatsen in de ruimte onderweg naar de immigratie. Benadrukt werd dat het meer dan alleen informatie geven is. Ook intern zal gewerkt worden aan de bewustwording.

BEKIJK OOK
Winkeliers Saramacca en Coronie kunnen geen inkoopnota’s overleggen tijdens ECD-controle

Roelf Cairo, waarnemend hoofd s’ Lands Bosbeheer gaf een korte toelichting over het project en de rol van de jaguar in het ecosysteem. Binnen de gemeenschappen waar de jaguar voorkomt, zijn er reeds hearings gehouden. Met de kick-off van dit project wordt er verder gewerkt met alle actoren.

Deze launch is onderdeel van het ASL2 project” Strengthening Management of Protected and Protective Landscapes in the Suriname Amazon”.

De jaguar is een beschermde diersoort en de Dienst ‘s Lands Bosbeheer is verantwoordelijk voor het beheer van de beschermde gebieden en in het wild levende planten en dieren in Suriname.