Topsporter Miquel van Assen lijdt honger en moet medailles verpanden

GFC NIEUWSREDACTIE- Maar liefst 9 gouden medailles voor atletiek op wereldniveau, omdat hij zijn land Suriname trots wilde maken, ondanks het feit dat hij hartpatiënt is met een lekkende hartklep.

De liefde voor Suriname is sportheld Miquel van Assen duur komen te staan. Zo bleek in een video waarin hij alle details over zijn moeilijk bestaan ontmantelt.

3 keren per dag trainen, zonder goed voedsel. 2 kinderen die hij niet kan voeden. Van Assen verplaatst zich met de bus, geen eigen vervoer. Om zijn leven te managen heeft hij- met letterlijke tranen- uit de doeken gedaan dat hij 4 medailles heeft moeten verpanden.

Relevante en structurele support aan sportambassadeurs in Suriname wordt door vele topsporters ontbeerd. Van Assen krijgt slechts 1500 SRD per maand. Hij moet leven en tegelijkertijd mentale discipline opbrengen om 3 keer per dag te trainen.

Aankloppen bij de regering, de vicepresident, de president, de voorzitter van het parlement, heeft hem nog niets opgeleverd. In het ergste geval werd hij tijdens een noodbezoek aan president Chandrikapersad Santhoki maar liefst 4 uren in de wachtkamer gezet, aldus van Assen.

Zijn live verhaal op Facebook heeft voor awareness gezorgd. Intussen komen incidentele bijdragen uit de samenleving op gang. Of er een structurele oplossing komt vanuit de regering voor het verbeteren van het leven van topsporters in Suriname is vooralsnog onbekend.

Intussen heeft de directeur van Sportzaken, Gordon Touw Ngie Tjouw, op Facebook gereageerd op de noodkreet van van Assen.

“Wij van Sportzaken hebben notitie genomen van Miquel van Assen zijn FB-Live en als directeur Sportzaken probeer ik hem te contacten en te spreken, echter zonder succes. Ondertussen zijn wij wel in contact met alle nodige functionarissen en organisaties om te bekijken wat de precieze stand van zijn (sport)zaken is en hoe nu verder.
Wat er allemaal is aangegeven willen wij eerst allemaal laten bezinken en even alles op een rijtje zetten. Zo lijkt het ons verstandig om eerst rustig met hem contact op te nemen, omdat wij ook bezorgd zijn over Miquel,” aldus de directeur.

Overige berichten