Toerist in Suriname: bijna niemand komt op tijd en de prijzen liggen soms hoger dan in Europa

paramaribo suriname scaled

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Een Surinaamse Nederlander van in de vijftig die na lange tijd naar zijn geboorteland op vakantie ging, vertelt erg te zijn geschrokken van de ‘Europese prijzen’ en volgens hem onbetrouwbare houding van de inwoners.

Hoewel hij met warme gevoelens terugblikt op zijn plezierige jeugd in het Zuid-Amerikaanse land, erkent hij dat de huidige situatie aanzienlijk is veranderd.

In een e-mail gericht aan GFC Lifestyle heeft hij zijn gedachten gedeeld.

“Het ergste vond ik dat familie die ik jaren niet had gezien mij uren liet wachten. We hadden op een bepaalde tijd afgesproken, maar ze kwamen pas veel later opdagen. Achteraf kwamen ze met valse argumenten. Ook afspraken op zakelijk gebied verliepen niet soepel.”

Volgens hem hebben Surinamers in eigen land enorme moeite om zich te houden aan diverse soorten afspraken. De beschaafdheid zou in vergelijking met toen hij er woonde, ver te zoeken zijn.

De Suri-Ned beweert ook dat de prijzen voor alledaagse producten en diensten bijna op hetzelfde niveau liggen als in Europa.

OOK INTERESSANT
IT'ers in San Francisco betalen $700 per maand om een bed te huren

“Ik kan me nog goed herinneren dat een bouwvakker voor een simpele reparatie tot mijn grote verbazing mij omgerekend meer dan €250 in rekening bracht, precies hetzelfde als wat ik in Nederland zou betalen”, weet de man zeker.

Hij stelt vast dat de prijzen voor bepaalde boodschappen in het land zelfs hoger liggen dan die in Nederland, naar zijn mening.

“Het lijkt erop dat de dagen waarop Surinaamse Nederlanders voordelig en met plezier terug konden keren naar hun roots tot het verleden behoren,” aldus de vakantieganger.