Surinamers en Nederlandse toeristen moeten in smerige modder lopen om te ‘shoppen’

Modder

INGEZONDEN-  Het is zacht gezegd schandalig dat de Surinaamse autoriteiten nog nooit het initiatief hebben genomen om het trottoir aan de Tourtonnelaan in Paramaribo – waar elke zondag marktkraampjes worden opgezet – te betegelen.

Bij elke regenbui moeten Surinamers, alsook talrijke Nederlandse toeristen, hun boodschappen doen terwijl ze door smerige modder en waterplassen waden. De ruimte om er te lopen is al uiterst beperkt.

Het is onbegrijpelijk en onacceptabel dat de verantwoordelijken deze onwaardige omstandigheden laten voortduren.

Hoewel het algemeen bekend is dat de hygiënestandaarden in Suriname laag zijn en sommige mensen helaas weinig zorg dragen voor hun omgeving, moet er ergens een grens worden getrokken. Wij zijn tenslotte mensen en geen varkens.

Persoonlijk weiger ik me op deze manier te laten vernederen en zal daarom daar niet gaan lopen. Zelfs het voorbijrijden begint mij enorm te irriteren.

Het is te hopen dat het verantwoordelijke ministerie passende maatregelen treft. Zijn we werkelijk tot zo’n dieptepunt gezonken dat we basisnormen van openbare hygiëne en comfort negeren?

Het is tijd dat de regering haar verantwoordelijkheid neemt om de openbare ruimtes in Suriname veilig, schoon en toegankelijk te maken voor alle burgers en bezoekers.

Foto ter illustratie.

S. Cruden 

DISCLAIMER: Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat GFC het eens is met de inhoud

OOK INTERESSANT
Heeft Suriname wel een migratiebeleid of worden vreemdelingen zonder meer toegelaten?