Surinamers die wekelijks naar McDonald’s gaan om uitgebreid te eten zijn niet armoedig

OPINIE- De woorden ‘armoede’, ‘prijzen’, ‘moeilijk’ en ‘zwaar’ worden de laatste jaren opvallend vaak gebruikt door de gemiddelde man en vrouw in Suriname.

Het klagen over de hoge prijzen en de armoede die het leven zwaar maken, begint vaak in de ochtend en eindigt meestal vlak voor het slapen gaan. Het kan zelfs doordringen in de oppervlakkige slaap van sommigen.

Ongetwijfeld hebben sommige mensen in Suriname momenteel financiële moeilijkheden.

OOK INTERESSANT
Surinaamse regering moet gewijzigde BTW heroverwegen: Maatregelen zullen funest zijn voor grote delen van de bevolking

Maar mag de groep die wekelijks uitgebreid gaat eten bij de McDonald’s met hun hele gezin, zich wel rekenen tot degenen die in armoede leven?

Ik betwijfel het sterk, gezien de hoge prijzen die dergelijke restaurants berekenen. Het is makkelijk om voortdurend te klagen over geldgebrek, maar schijnbaar moeilijker om minder luxueus te leven voor deze personen.

Het wordt echt een uitdaging wanneer mensen verkeerde prioriteiten stellen qua gelduitgaven, wat uiteindelijk hun eigen keuze is, en vervolgens er een soort roeping van maken om te klagen over hoe zwaar hun leven is.

OOK INTERESSANT
Onbegrijpelijke ontsnapping van zes arrestanten, waarvan 4 zware criminelen wekt grote bezorgdheid op

Wellicht is het tijd voor meer zelfreflectie en realiteitszin, om te kijken of het leven werkelijk zo zwaar is, of dat men zichzelf zwaarder belast door verkeerde keuzes.

R. Pinas

DISCLAIMER: Publicatie van opiniestukken houdt niet in dat GFC het eens is met de inhoud