Suriname is nu al stiekem het nieuwe Dubai

Dubai

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Onlangs bracht een prominente Nederlandse zakenman, na een bezoek aan Suriname, naar buiten dat het land in bepaalde opzichten het nieuwe Dubai lijkt te zijn.

Deze opmerkelijke uitspraak heeft de aandacht getrokken van zowel lokale als internationale media.

De ondernemer was aangenaam verrast door de luxe levensstijl van sommige Surinamers, wat in schril contrast staat met de verwachtingen die veel buitenlanders van het land hebben.

Suriname- analist Soeroechomento, in gesprek met GFC, bevestigt dat hij regelmatig door buitenlandse bezoekers wordt aangesproken over de bovengemiddelde levensstandaard die in bepaalde delen van Suriname zichtbaar is.

Wanneer buitenlandse gasten, of ze nu toeristen of zakenrelaties zijn, de welvarende buurten van Paramaribo- Noord bezoeken, zijn ze volgens hem vaak verbijsterd door de prachtige woningen en relatief veel dure en grote auto’s.

“Velen staan versteld van wat ze hier aantreffen”, zegt Soeroechomento. Hij voegt eraan toe dat het duidelijk is dat er in Suriname ook een voorkeur is voor grote, luxe auto’s, waarbij zuinigheid niet altijd prioriteit lijkt te hebben.

OOK INTERESSANT
Surinamers in Nederland bouwen aan politieke toekomst in Suriname via frequente mediaoptredens

Toch waarschuwt Soeroechomento voor overhaaste conclusies. Hoewel er inderdaad tekenen zijn van welvaart, stelt hij dat Suriname nog ver verwijderd is van het niveau van Dubai.

“Het is waar dat een bepaald segment van de bevolking in luxe leeft, maar de realiteit is dat de meerderheid van de Surinamers nog steeds met dagelijkse uitdagingen en financiële moeilijkheden kampt,” concludeert hij.

Het is naar zijn zeggen noodzakelijk om een evenwichtig beeld te hebben van de werkelijke situatie in het land.