Nederlandse zakenman verbaasd over Suriname: ‘Zelden zoveel rijke mensen gezien’

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Een Surinaams-Nederlandse zakenmagnaat, die al jaren een bekende naam is in de ondernemerswereld, heeft recentelijk een opmerkelijke uitspraak gedaan na een bliksembezoek aan Paramaribo.

De vijftiger die al decennia in Nederland woont, deelde zijn scherpe observaties met de redactie van GFC Lifestyle.

“Je hoort steeds hoe iedereen klaagt over de hoge prijzen en het regeringsbeleid. Maar gek genoeg zie je dan diezelfde mensen met de nieuwste en duurste iPhones pronken en in luxe restaurants dineren,” merkt hij op.

De zakenman zei met een knipoog: ‘Suriname is stiekem het nieuwe Dubai. De ‘hoge’ olieprijzen waarover wordt geklaagd lijken ook niemand te interesseren, aangezien er in de avonduren volop rondjes worden gereden in dure, benzineslurpende SUV’s.”

Over hard werken en productiviteit had hij ook een mening.

“Men is in Suriname ook niet bezig met projecten om het land te verbeteren, want er is natuurlijk al voldoende vooruitgang geboekt. Vandaar dat men alle tijd heeft om onzinfilmpjes te bekijken en delen op sociale media,” zei de miljonair.

Zoals altijd is het belangrijk satire met een korreltje zout te nemen. Maar de onderliggende boodschap?

“Misschien wordt het tijd voor Surinamers om te reflecteren op prioriteiten. Anders komt het echt nooit meer goed,” weet de ondernemer zeker.

OOK INTERESSANT
16- jarige jongen jaagt 82- jarige geliefde van zijn moeder het huis uit