fbpx

Surinaamse president Santokhi moet het volk niets meer beloven

INGEZONDEN- Het is meer dan duidelijk dat president Chan Santokhi geen goede adviseurs om zich heen heeft die hem wijzen op grote fouten die hij telkens maakt.

Één van de blunders is het steeds weer onnodig beloven dat het snel beter zal gaan met Suriname terwijl hij weet dat dit niet zo makkelijk waargemaakt kan worden.

Elke politicus waar dan ook ter wereld belooft veel in een periode voorafgaande aan de verkiezingen. Dat is nu eenmaal verkiezingsretoriek.

Loze beloften en praatjes alleen maar om meer stemmen te krijgen. Santokhi is niet de enige die dat heeft gedaan!

Maar het was na 25 mei 2020 zinloos om nog allerlei toezeggingen te doen terwijl hij zijn machtspositie al had veilig gesteld.

Door het steeds doen van beloften creëert hij een positief verwachtingspatroon binnen de gemeenschap en kan het alleen maar tegenvallen wanneer doelstellingen niet worden gehaald.

BEKIJK OOK
De 2 rijkste politieke leiders in Suriname zijn Somohardjo en Bouterse

Had hij gekozen voor een eerlijke strategie, namelijk dat hij een enorme puinhoop heeft aangetroffen, wij zeer zware tijden tegemoet gaan en het zeker 10 jaar zal duren voordat er enige verlichting komt, dan kon hem niets verweten worden.

Bovendien zou elke verbetering op welk vlak dan ook door het volk als een meevaller worden ervaren.

Bekijk ook: Gezichtsbehandeling Constantin goedkoopste en beste in Suriname, blijkt uit onderzoek Consumentenbond

Het beste wat ons staatshoofd nu nog kan doen is per direct stoppen met het doen van beloften.

President, leg de samenleving eerlijk uit dat Suriname al jaren geleden vóór uw ambtsperiode bankroet is geraakt en dat er helaas niets anders mogelijk is dan pijnlijke bezuinigingen doorvoeren.

R. Pinas

DISCLAIMER: Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de GFC Nieuwsredactie het eens is met de inhoud