Surinaamse ministers en andere politici die denken dat ze heel wat zijn

glimlach

INGEZONDEN- Ze zijn minister geworden of hebben een andere functie binnen de Surinaamse politiek gekregen.

Meestal gebeurt dat niet op basis van bijzondere kwaliteiten die ze bezitten. Het gaat meestal om de mate waarin ze loyaal zijn geweest aan de leiding van hun politieke partij.

Hoe flexibel zijn ze en kunnen ze zonder tegenstribbelen de belangen van hun partijtop, hun vrienden en familieleden behartigen?

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Impotente mannen met een te klein geslachtsdeel vinden hulp uit de natuur

Anderen zijn benoemd tot minister, een dienaar van het volk, omdat ze voorafgaande aan de verkiezingscampagne veel geld hebben binnengebracht in de partijkas en dienen daarvoor beloond te worden.

Van ten minste 1 minister in het huidige Surinaamse regeerteam is het algemeen bekend dat de persoon op de stoel zit vanwege een financieel beloningsmodel.

Het gevolg is dat wij tientallen jaren verschillende ministers hebben gehad die totaal niet geschikt zijn voor de functie. Hun performance is erg zwak en dat komt de vooruitgang van Suriname niet ten goede. Integendeel!

OOK INTERESSANT
Man aangehouden in Mariënburg wegens mishandeling en bedreiging echtgenote en zijn zusje

Het absurde is bovenal dat sommige van deze politici, beslist niet allemaal, denken dat ze ‘heel wat zijn’.

Ze lopen naast hun schoenen, de arrogantie druipt er van af terwijl ze niets bijzonders te bieden hebben en veelal een zwakke specifieke en algemene ontwikkeling hebben.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Suriname: het land van feesten, dansen, eten, drinken, gezelligheid, luieren en gelukkig zijn

Desondanks zijn er velen binnen onze samenleving die zo opkijken tegen deze nietszeggende wezens, vermoedelijk omdat hun eigen ontwikkelingsstandaarden heel erg laag liggen.

Maar diegenen met een scherpe kijk op zaken weten heel goed dat met uitzondering van een paar ministers, departementsdirecteuren en DNA – leden, het ontwikkelings- en prestatieniveau zeer benedenmaats is.

Deze politieke figuren hebben geen enkele reden om naast hun schoenen te lopen maar zouden zich eerder diep moeten schamen dat ze een positie hebben aanvaard waarvoor ze totaal ongeschikt zijn en zo het land verder de verdoemenis in helpen.

OOK INTERESSANT
Mungra: Suriname dreigt UNESCO Werelderfgoedstatus te verliezen vanwege controversiële bouwproject

De intellectuelen onder ons zullen het alleen maar met mij eens kunnen zijn.

R. Pinas

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]