Stuur groot deel personeel SLM per direct met ontslag

INGEZONDEN- De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) kost de belastingbetaler al tientallen jaren bakken vol buitenlands geld.

En dat voor het welbevinden van enkele SLM- medewerkers, hun familieleden en regeringslieden die gratis, vrij en blij kunnen reizen naar het buitenland.

Het arme volk betaalt voor deze snoepreisjes en de andere torenhoge rekeningen van dit al decennialang failliete staatsbedrijf dat steeds weer aangeeft dat er perspectieven zijn om gezond te worden.

Maar de geschiedenis heeft geleerd dat deze luchtvaartdwerg nooit in staat is geweest om op eigen kracht, dus zonder staatssteun, geld van u en ik, in leven te blijven.

Elke CEO met een beetje gezond verstand weet dat dit bedrijf nooit zelfvoorzienend kan zijn indien er geen radicale beleidsdraai wordt gemaakt.

Het wordt tijd dat de SLM een groot deel van haar personeel per direct met ontslag stuurt en waar nog nodig verder gaat inkrimpen. Ook de verregaande privileges die het personeel krijgt moet acuut aan banden worden gelegd.

Die gingen soms zover dat passagiers met een OK- ticket uit het vliegtuig werden gehaald en niet mochten vertrekken omdat SLM- medewerkers op het laatste moment de voorkeur kregen om nota bene IPB te vliegen.

Het is de hoop dat de nieuwe CEO van de SLM het mes er diep in zet! Indien dat niet gebeurt zal dit staatsbedrijf ons nog voor lange tijd bakken vol Amerikaanse dollars kosten. Het zuur verdiende geld van u en ik.

R. Pinas

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]

BEKIJK OOK: Financieel-getergde SLM nog dieper de put in vanwege miskoop

Overige berichten