fbpx

Snoepreisjes Surinaamse politici kosten ons handen vol Amerikaanse dollars en leveren niet veel op

INGEZONDEN- De buitenlandse snoepreisjes die Surinaamse politici al tientallen jaren maken hebben de belastingbetaler al handen vol Amerikaanse dollars gekost.

Geld dat veel beter gebruikt had kunnen worden ten gunste van de samenleving.

Veel van deze wezens reizen nota bene business class want zij voelen zich verheven boven anderen. Deze tickets kosten dikwijls drie tot vijf keer meer dan meevliegen in economy class.

Het pijnlijke aan dit alles is dat er maar geen einde wordt gemaakt aan deze geldverslindende handelswijze waarmee op sluwe wijze geld wordt verdient met onder anderen handgelden.

Ik ken een heleboel politici die onder meer in Nederland bij familieleden logeren, maar toch hun daggelden, die ook op basis van hotelkosten zijn gecalculeerd, lekker in hun eigen zak steken.

BEKIJK OOK  'Luie Surinamers ergeren president Chan Santokhi'

Ze komen met een volle portemonnee US-dollars terug van hun reis naar het buitenland.

Wat nog beschamender is, is dat deze reizen in de meeste gevallen helemaal geen meerwaarde hebben voor het land Suriname.

Met de huidige technologie is het goed mogelijk om via het internet te vergaderen. Veel bedrijven in de VS en Europa doen dat steeds vaker omdat dit veel kosten bespaard.

Het zou te waarderen zijn indien de Surinaamse regering ook gaat bezuinigen op deze snoepreizen en de schaarse financiële middelen eerlijk gebruikt ten voordele van het volk.

R. Pinas

DISCLAIMER: Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud.