Slimme medewerkster Surinaams eethuis redt zaak van verwoestende brand na vlam in de pan

koken eten restaurant eethuis

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Een snel denkende medewerkster van een Surinaams restaurant in de Nederlandse Randstad heeft voorkomen dat het eethuis in vlammen opging nadat in de keuken de vlam in de pan sloeg.

“Iemand uit de keuken rende in paniek naar me toe en zei dat er vlammen uit een pan met hete olie schoten,” liet de vrouw weten tegenover de redactie van GFC Lifestyle.

Ze vertelt dankzij een cursus brandveiligheid precies te weten hoe te handelen bij een dergelijke vetbrand.

“Gelukkig kon ik iemand nog tegenhouden die van plan was een emmer water over de beginnende brand te gooien.”

“Ik schakelde de gastoevoer meteen uit en bedekte de pan met een branddeken”, zei de medewerkster.

Door het snelle handelen bleef de schade zeer minimaal, en kon het keukenpersoneel hun werkzaamheden normaal voortzetten.

Een brandveiligheidsexpert uit Den Haag zegt desgevraagd aan GFC dat er in geval van een vlam in de pan nooit water te pas mag komen, maar de warmtebron direct uitgeschakeld dient te worden en de vlammen afgedekt. Bel desnoods de brandweer, is zijn advies.

OOK INTERESSANT
Tieners ontvangen tot 5000 notificaties per dag en besteden uren aan TikTok

“Een vetbrand kenmerkt zich door hoge vlammen, snelle verspreiding en zwarte rook. De vlammen proberen te doven door water te gooien zorgt voor verspreiding van zeer hete stoom die nog warmer is dan de olie zelf, met alle schadelijke gevolgen van dien,”aldus de expert.

Foto ter illustratie.