fbpx

Santokhi ontvangt werkplan Platform Rijstsector

GFC NIEUWSREDACTIE- De Surinaamse president, Chandrikapersad Santokhi, heeft het platform rijstsector vrijdag uitgenodigd voor de officiële overhandiging van het werkplan 2022-2023.

De ontmoeting was bij het districtscommissariaat in Nieuw-Nickerie alwaar de overhandiging van het werkplan 2022-2023,“een nieuwe aanpak”, door de voorzitter, Soedeshchand Jairam, plaatsvond.

Er is een beknopte uiteenzetting gegeven over de totstandkoming van het werkplan dat bestaat uit activiteiten die op kort, middellang en lang termijn uitgevoerd dienen te worden teneinde de knelpunten in de sector weg te werken.

De voorzitter gaf aan dat een aantal van de kort termijn activiteiten, de zo geheten “low hanging fruits” reeds in uitvoering zijn, maar dat bij enkele punten ondersteuning van de president nodig is. Deze zijn ook officieel gedeeld en gevraagd aan de president.

Na overhandiging van het werkplan, alsook twee brieven die betrekking hebben op het verzoek voor 100% invoerrechten vrije import van input voor de agrarische sector en het verzoek voor toevoeging van extra stakeholders aan het platform, gaf de president in zijn toespraak aan dat hij de afgelopen periode vaker door de media is gevraagd naar resultaten van werkgroepen die door hem worden geïnstalleerd. Wat dit platform heeft gepresteerd binnen de afgelopen 4-5 maanden is precies wat de bedoeling is.

BEKIJK OOK
Santokhi eregast bij opening muziekschool in Commewijne

Verder gaf het staatshoofd aan blij te zijn dat er gewerkt is, met als resultaat een werkplan waarin duidelijk vermeld staat wat er gedaan zal worden en dat er concreet is aangegeven waar ondersteuning nodig is. “Dit is hoe er gewerkt moet worden”, stelde de president.

Ten aanzien van de versterking van het platform met meerdere stakeholders gaf hij aan dat het morgen reeds een feit zal zijn. De nodige brieven zullen worden opgemaakt.

De president heeft de voorzitter en de leden gefeliciteerd en gaf aan dat de samenleving nu kan zien dat daadwerkelijk gewerkt is en dat het zeker wel kan om binnen een korte periode resultaat te leveren. “Wat normaal zo lang duurt, heeft het platform in 4 maanden gedaan. Zaken bij elkaar gebracht en gepresenteerd. Een nieuwe aanpak,” aldus de president.