fbpx

Santokhi ontmoet ambtsgenoten op vooravond Caricom-Cuba Summit

GFC NIEUWSREDACTIE- President Chandrikapersad Santokhi van Suriname is op 5 december in Barbados aangekomen ter bijwoning van de Caricom-Cuba Summit in zijn rol als Caricom-voorzitter.

Er zullen tijdens deze summit diverse vraagstukken aan de orde komen, zoals klimaatsverandering en rampenbeheersing, – mondiale vraagstukken en multilaterale samenwerking, – aanname van de gezamenlijke Caricom-Cuba declaratie.

Aan de vooravond van de Caricom-Cuba summit werd er een welkomstreceptie aangeboden door de premier van Barbados, Mia Mottley.

Tijdens de receptie heeft Santokhi zijn mede-ambtgenoten ontmoet alwaar hij korte gesprekken met hen heeft gevoerd. Tijdens de ontmoeting met premier Mia Mottley van Barbados werd gesproken over de samenwerking tussen beide landen en de stand van zaken van lopende projecten.

BEKIJK OOK
Buurtmanagers van Uitvlugt zetten kemphanen plat

Ook sprak het staatshoofd zijn collega, Miguel Díaz-Canel, president van Cuba. Beide staatshoofden hebben hun gesprek in een gemoedelijke sfeer gehouden en kijken uit naar het verstevigen van de relatie tussen beide landen.