fbpx

Ruim 250 politiemannen beveiligen ministers en oud-ministers

GFC NIEUWSREDACTIE- 248 politieambtenaren in Suriname zijn ingezet voor de beveiliging van ministers en oud-bewindslieden.

Deze mededeling deed minister Kenneth Amoksie in het parlement op vragen van leden.

Eerder werd deze informatie ontkracht door president Chandrikapersad Santokhi in het parlement, nadat hij de kwestie had besproken met de minister.

Het was het lid Rabin Parmessar van de NDP die in november 2021 aankaartte in DNA dat ruim 300 politieagenten oneigenlijk worden ingezet, terwijl de afgelopen 18 maanden geen opleidingen zijn verzorgd om nieuwe lichtingen aan te trekken.

Hij merkte op dat het veiligheidsgevoel bij veel burgers verder wegebt door de verruwende criminaliteit. Het aantal verkrachtingen neemt toe en wordt niet alles doorgegeven aan de politie. Verkeersdeelnemers worden klemgereden en beroofd.

BEKIJK OOK  Trays water geschonken aan bewoners Brokopondo

“U hebt privatisering van ons politiekorps ingezet. Meer dan 300 politieambtenaren worden ingezet om ministers, family, friends en sponsoren te beveiligen terwijl bewakingsbedrijven dat zouden kunnen doen. Daarnaast is er afgelopen 18 maanden geen opleidingen verzorgd om nieuwe agenten aan te trekken voor het politiekorps. Er moet hard ingegrepen worden dat het veiligheidsgevoel terugkeert,” haalde Parmessar aan.

Volgens minister Amoksie worden politiemannen niet alleen ingezet voor de beveiliging van ambtsdragers, maar ook ondersteuning geeft aan het Hof van Justitie, het Directoraat Nationale Veiligheid en bij het Justitieel Interventie Team.