fbpx

Rico Verhoeven kan liever nu op zijn hoogtepunt stoppen met kickboksen

GFC SPORTREDACTIE- De auteur en criticus R. Pinas is van oordeel dat wereldkampioen kickboksen Rico Verhoeven er goed aan zou doen om direct een punt achter zijn professionele kickbokscarrière te zetten.

De auteur schrijft via e-mail het volgende aan GFC.

Als ervaren beoefenaar van de bokssport volg ik uiteraard alle wedstrijden van wereldkampioen kickboksen Rico Verhoeven.

Deze 33- jarige Nederlandse vechtmachine heeft zonder twijfel aangetoond dat hij al jarenlang de allerbeste van de wereld is.

De man is bovendien erg geliefd vanwege zijn spontaan karakter, doorzettingsvermogen en goed voorkomen.

Rico heeft zowat alles gewonnen wat er te winnen valt en mogen wij concluderen dat hij al een poos op zijn hoogtepunt zit.

Het beste advies dat nu aan hem gegeven kan worden is om juist nu te stoppen met vechten op wedstrijdniveau. Hij zal dan lange tijd de geschiedenis ingaan als allergrootste kickbokser aller tijden.

OOK INTERESSANT
Vrouwen die in ploegendiensten werken lopen risico op erge ziekten

Gelet op zijn blessures en ook de leeftijd die omhoog gaat is de kans op een verlies bij een volgende partij alleen maar aan het toenemen. Een verlies zou een grote smet werpen op zijn fantastische carrière.

Hij moet niet dezelfde fout maken als Badr Hari die zijn laatste jaren in de ring sukkelend heeft doorgebracht en veel imagoschade heeft geleden.

Rico kan zich voortaan liever gaan richten op zijn acteercarrière. Ook in de filmwereld kan hij groot worden, net als hoe het Dwayne ‘The Rock’ Johnson en voormalig WWE-worstelaar Batista is gelukt.

Foto: instagram.com/ricoverhoeven